In contact dankzij VDK

COMMUNICATIEOPLOSSINGEN VOOR BRANDWEER

Bruikbaar in ’t heetst van de strijd

Voor de brandweer heeft VDK alle communicatieoplossingen in huis, van conventionele communicatiemiddelen tot en met geavanceerde communicatietechnieken. Denk aan portofoons en mobilofoons, maar ook aan digitale en analoge systemen, c2000-toepassingen en zelf te programmeren bediensystemen in brandweervoertuigen.

Een greep uit de communicatiemiddelen:

Communicatie in ’t heetst van de strijd

In ‘t heetst van de strijd moet een brandweerman kunnen vertrouwen op zijn apparatuur. Communicatie moet mogelijk zijn vanuit een brandende of rokerige omgeving, maar ook vanaf het water en onderweg. Kortom, altijd en overal moet apparatuur werkbaar en werkend zijn.

Snelheid, continuïteit en beschikbaarheid zijn daarbij van belang. VDK heeft onder meer ervaring met brandweerdiensten, kennis van de werkprocedures binnen een kazerne én op locatie en we beschikken over een eigen R&D-afdeling. Dit stelt ons in staat om communicatieoplossingen voor brandweer op maat te ontwikkelen.

Altijd een geschikte communicatieoplossing

Voordat we aan de slag gaan inventariseren we wensen en eisen, vervolgens maken we op basis daarvan een ontwerp. Dit voorstel bespreken we met jou als opdrachtgever. Tijdens dit gesprek adviseren we ook over de gevolgen die bepaalde beslissingen kunnen hebben in de praktijk. Kies je bijvoorbeeld voor een portofoon met meerdere functies? Denk er dan aan dat de gebruikers ervan eenduidig worden geïnstrueerd om misvattingen te voorkomen.

Uiteindelijk leidt dit tot een maatwerkoplossing afgestemd op de huidige bedrijfsprocessen binnen je kazerne en de communicatiestromen binnen je veiligheidsregio.

Onze oplossingen voor brandweer:

  • Multifunctionele bedieningspanelen in voertuigen
  • Op afstand bedienbare roldeuren
  • Portofoons met geïntegreerd bedieningspaneel
  • Altijd en overal bereik
  • Oplossingen aangepast aan werkprocedures
  • Track & Trace

Neem contact op voor meer informatie.

×